Gooody Fooods (Natudis)

 • Jaar: 2012
  Branche: Retail | Supermarkten
  Projecten: Strategische innovatie | Retail Marketing | Marketing Communicatie

  De biologische groothandel Natudis startte in 2011 een nieuwe biologische supermarktformule Gooody Fooods met grote winkels gericht op smaak, kwaliteit en beleving. De omzet bleef achter op de verwachtingen en dus werd KCS Marketing ingeschakeld met de volgende opdracht: Kijk met jullie retailblik naar onze winkels en haar concurrenten en geef ons concrete marketing tools en campagnes ideeën waarmee we op korte termijn al meer klanten krijgen, er meer besteed wordt in de winkels en klanten vaker terugkomen.

  Ons advies was ondermeer branding en beleving uitbouwen met doelgroep communicatie. Niet alleen de productspecifieke kenmerken communiceren, maar meer het verhaal vertellen vanuit de beleving van de (potentiële) klanten. Daarnaast was het van belang om de toegankelijkheid verder uit te werken. Maak ook buiten de winkel duidelijk wie je bent en zorg voor authenticiteit op lokaal niveau. Neem drempels zo veel mogelijk weg, zorg voor een simpele winkelnavigatie, bied verleiding en gemak en blijf ook in dit segment het prijssignaal duidelijk communiceren.


  KCS Marketing biedt retailers in hart en nieren, die weten hoe ze traffic naar de winkel moeten genereren. Maar ze hebben ook lang genoeg in andere keukens gekeken om met met verfrissende, nieuwe ideën te komen Pieter Tent

  Release date: oktober 2012

 • Natudis Biologische supermarkt

Andere opdrachten