Bosch Car Service

 • Jaar: 2006 – 2009
  Branche: Franchise concept voor zelfstandige garagebedrijven
  Project: Marketing Strategie | Marketing Communicatie

  Bosch Car Service is een wereldwijd samenwerkingsverband van 13.000 onafhankelijke garagebedrijven. KCS Marketing is ingeschakeld bij het opstellen van het marketing communicatieplan voor de Nederlandse markt. Strategische keuzes voor middelen en media waren noodzakelijk om met het benoemde budget de ambitieuze doelstellingen te realiseren. Het gekozen model van marketing middelen en materialen, bood zowel de grote professionele leden als de kleine zelfstandigen een keuze op maat. Van vlag en pen met logo, tot kant-en-klare APK campagne. Een overkoepelende radio campagne en een heldere internetstrategie gaf landelijke ondersteuning.

  Over het resultaat was men zeer te spreken: Het marketing communicatieplan werd breed gedragen door de leden en haalde het maximale rendement uit het budget. De participatiegraad van de leden met het marketingplan steeg aanzienlijk. Tijdens de jaarlijkse franchise bijeenkomst in 2009 werd KCS Marketing verrast met de leveranciers award van Bosch: de Bosch Accuman, die nog steeds trots op ons kantoor gepresenteerd wordt.

  “ De consultants van KCS Marketing hebben een zichtbare bijdrage geleverd aan het vergroten van het draagvlak voor de marketing strategie en het verhogen van de participatie in de  marketing activiteiten bij de aangesloten leden.” Gerwin Vegter, Marketing Director Bosch

   

  Release date: 07.07.2015

 • Bosch campagne

Andere opdrachten