Albelli fotoboeken

 • Periode: 2005 – 2009
  Branche: Digitale fotoboeken
  Projecten: Ondernemen | Marketing Strategie | Concept & Creatie

  In 2005 werd KCS Marketing gevraagd om voor Albumprinter (nu Albelli) de marketing activiteiten op te starten. Joris Keizer, een van de oprichters en de toenmalige ceo, zegde toe dat de winst die gemaakt werd, voor het marketingbudget gebruikt kon worden. Maar het bedrijf was net begonnen en er werden per dag slechts een tiental fotoboeken verkocht. Er werd dus een beroep gedaan op creativiteit en ondernemerschap. Immers, hoe meer fotoboeken we zouden verkopen, hoe meer winst er gemaakt zou worden. Toen konden we niet bevroeden dat de omzet van het bedrijf in 5 jaar met 22.000% zou groeien! Elke actie die we bedachten, was nagenoeg succesvol. Van advertenties in bladen, banner campagnes, tot aanbiedingen bij de verzending, consumenten omarmden het product met beide handen. We hebben de fotoboeken in binnen en buitenland op de markt gebracht en op gebied van marketing communicatie samengewerkt met grote retailers als Hema, Tesco (UK) en Brooks Eckerd/Rite Aid (USA).

  Albumprinter werd in 2007 herkend als een van de snelst groeiende organisaties door het vooraanstaande Nederlandse business magazine FEM/Business. In 2008 was het één van de Red Herring Europe 100 Finalisten en winnaar van de Deloitte Technology Fast 50. Tegenwoordig is Albelli marktleider van fotoboeken in Nederland.


  “Met KCS Marketing werken was een feestje. In korte tijd weten ze de essentie uit een vraag of behoefte te halen, en deze door te vertalen naar een concreet plan. KCS Marketing kan van weinig heel veel maken, dat is in de beginperiode bij Albumprinter wel bewezen. Van een paar eindgebruikers naar een heleboel met zero budget: dat kan niet iedereen!” Irene Plomp, Manager Account Management

  Release date: 11-02-2016

 • albelli fotoboeken

   


Andere opdrachten