Retail Marketing

Retail marketing een koud kunstje?

Retail Marketing is een vak apart: hoe krijgen we de mensen naar de winkelstraat als ze thuis vanuit hun stoel alles met het grootste gemak kunnen bestellen? En als ze dan in de winkelstraat lopen, hoe krijgen we ze in de winkel en zorgen we dat ze met een volle (boodschappen)tas de deur weer uitgaan. Maar ook: hoe krijgen we ze weer terug? Dit zijn allemaal terechte vragen die alleen marketeers met een retail achtergrond goed en effectief kunnen beantwoorden.

Webshop versus winkelstraat

Dat het winkelgedrag van consumenten is veranderd, is een gegeven. Het voordeel van online koopgedrag is dat je aan de hand van data kunt zien waar bezoekers op clicken, welke pagina’s ze bezoeken, wat ze kopen en of ze terugkomen. Door de data in een datawarehouse te verzamelen en ze toegankelijk te maken voor database analisten kunnen segmenten vastgesteld worden op verschillende niveaus. Zo kun je gepersonaliseerde aanbiedingen doen waarvan je weet dat ze relevant zijn voor de klant. Daardoor wordt de kans ook groter dan bezoekers overgaan tot een (nieuwe) aankoop.

retail marketing

Met folders nog altijd groot bereik

Concepten kunnen nog zo mooi onderzocht en bedacht zijn, maar als er geen traffic naar de winkel komt, is je winkelformule geen lang leven beschoren. Folders zijn nog altijd een succes: de papieren folder bereikt 11,3 mln mensen en de digitale folder wordt al gelezen door 4 mln mensen.

Passie voor ons vak

KCS Marketing heeft de retail specialisten in huis. Opgegroeid, getraind, gepokt en gemazeld bij bedrijven als Super de Boer, Hema, Vroom & Dreesmann, Makro, Marktkauf, Praxis en Natudis. Met onze datawarehouse ervaring bij Air Miles en Rocks hebben we de kennis in huis om klantsegmenten te onderscheiden en de marketeers met een campagne management tool succesvol te laten werken.

Focus

Er is vaak nog een vertaalslag nodig van visie, doelstellingen en strategie naar de praktijk. Wij kunnen die bruggen slaan en bouwen. Dat doen we pragmatisch, systematisch met een gezonde dosis eigenzinnigheid en creativiteit. Met één doel: een betere marketing strategie voor een beter winkelresultaat!

Portfolio: