Marketing & Sales Strategie

Marketing & Sales strategie waar je iets mee kunt

Vraagstukken op gebied van marketing & sales strategie raken vaak de kern van het bedrijf: Wat is het onderscheidend vermogen? Sluit het assortiment aan op de wensen van de doelgroep? Staat de bruto marge in een juiste verhouding tot de inkoop? Waar en hoe kunnen we onze boodschap het beste overbrengen? Vragen die gesteld worden met één doel voor ogen: zorgen voor een beter resultaat. Want dat houdt je bedrijf gezond.

Marktomvang en marktaanbod

Natuurlijk wil je weten hoe de markt in elaar zit. Wat zijn de trends en wat zijn de behoeften van je doelgroep? Wat verwachtje doelgroep van jouw product of dienst? Wat eisen ze op gebied van service? Wie zijn je concurrenten, op welke vlakken presteren ze beter dan jouw merk? Hoe staat het met de prijs-kwaliteit verhouding, is die in balans? Hoe toegankelijk ben je als bedrijf? Op de winkelvloer en/of online? Wat doe je goed en waar kan je beter in presteren? De antwoorden op deze vragen zijn allemaal van invloed op je marketing strategie.

Interne analyse

Ook bij de interne analyse komen veel vragen aan de orde: Wat is de ambitie van de organisatie? Wat zijn de financiële middelen? Is er voldoende capaciteit? Zijn de mensen competent? Kunnen we slimmer werken én hoe gaan we de strategie vertalen naar een beleid dat met succes uitgevoerd kan worden? We brengen de antwoorden in kaart en zorgen dat er een werkbaar plan van aanpak komt dat past bij de organisatie.

Marketing Strategie en Communicatie

Een marketing & sales strategie inclusief concepten en campagnes

In een bedrijf wordt vaak grofweg een onderscheid gemaakt tussen strategen en uitvoerders. Er is een vertaalslag nodig van visie, doelstellingen en strategie naar de praktijk. Natuurlijk zijn er marketing advies bureaus die met hele dikke onderzoeksrapporten komen. Onze aanpak is anders. We vertalen jullie ambitie en plannen naar een pragmatische marketing strategie en slaan bruggen tussen idee en een werkbare uitvoering. We werken vanuit doelstellingen en werken toe naar het gewenste resultaat. Dat doen we pragmatisch, systematisch met een gezonde dosis eigenzinnigheid en creativiteit.

Portfolio: