Crisis Communicatie

Crisis Communicatie kan je leren

Een crisis is het ondenkbare dat gebeurt. Het is een zeer ernstige bedreiging die de fundamenten van een bedrijf bedreigt. Er zijn bedrijven die werken met crisisteams en regelmatig een crisissituatie oefenen. Maar vaak is crisis communicatie het ondergeschoven kindje. Immers communicatie lijkt zo vanzelfsprekend, wij weten beter. Communicatie in tijden van crisis is vreselijk lastig. Hoe zorg je ervoor dat de informatie juist, tijdig en begrijpelijk ontvangen en weer verspreidt wordt? KCS Marketing biedt trainingen op maat. Dat doen we samen met onze partner In The Picture Communicatie: het aanspreekpunt voor crisismanagement en –communicatie rondom reputatie-, veiligheids- en continuïteitsvraagstukken. We helpen organisaties om onderscheidende, kritische, succesvolle crisisplannen te smeden, de daarbij behorende crisisteams te formeren én intensief te trainen.

 

Crisis Communicatie
Mariette Neumann als persmuskiet tijdens een crisistraining.

Woordvoering – help de pers belt!

Met de komst van social media heeft de pers heel snel informatie beschikbaar. Er wordt niet meer gewacht tot de persconferentie. Nee, ze bellen veel sneller dan het crisisteam lief is en ze zijn niet bereid lang te wachten op een reactie. Vanwege een simpele reden: een ramp is het hoogtepunt in de journalistieke carrière: spanning, sensatie en berichtgeving die er echt toe doet. Dit is waar ze het vak voor gekozen hebben, links of rechtsom, ze willen hun informatie halen, je houdt ze dus gewoon niet tegen.

 

Mediatraining is preventieve maatregel

Wanneer je in je functie gewend om voorlichting te geven, dan doe je dat vanuit een proactieve, positieve invalshoek. Bij crisis word je in eerste instantie gedwongen je reactief op te stellen in een situatie die je (nog) niet onder controle helpt. Mediatraining kan gericht helpen om in tijden van crisis optimaal met de pers om te gaan. Wie bieden je praktische kennis en tips uit de praktijk.

Portfolio