Brand campagne op YouTube

Nieuwe frisdrank voor de jeugd

In 2013 lanceerde Lipton Ice Tea een nieuwe frisdrank voor de jeugd: Brisk een ‘lekkere dorstlesser’ met weinig geraffineerde suiker. Met Brisk mikt producent Unilever vooral op de middelbare schooljeugd, die in pauzes en na de lessen graag een iets cooler design drankje ter hand neemt.

Brisk is verkrijgbaar in drie smaken. Ieder met hun eigen illustratie die op de verpakking worden geïllustreerd door funky street art. Brisk bevat ongeveer 7 gram suiker en slechts 30 kcal per 100 ml. De basis voor Brisk blijft thee. Met Brisk slaat Lipton nu ook in Nederland een brug naar jongere consumenten.

Brand campagne op maat

Lipton Ice Tead heeft er voor gezorgd dat de doelgroep communicatie consequent wordt doorgevoerd. Naast de hippe verpakking is ook gekozen voor een tone of voice die de jeugd aanspreekt. Voorbeelden zijn: ‘Dit zou zomaar de lekkerste ice tea ooit kunnen zijn. Sap van appels gemixt met ice tea en samenperst in een flesje. Twist die dop eraf en maak kennis met deze goudgele dorstlesser.’ Of: ‘Met deze dorstlessende supercombo deel je een rake dreun uit aan je smaakpapillen. Probeer de fruitigste ice tea van Nederland.’ Voor de brand campagne is bewust gekozen voor YouTube en een samenwerking met het razend populaire StukTV. In deze video leggen ze uit hoe ze het hebben aangepakt. Een solide en goed doordacht verhaal!

Marketing mix op de basisschool

brand campagne nieuwe frsidrank

Een paar weken geleden hadden we een blog over de marketingmix op de basisschool. De leerlingen kregen de opdracht om een nieuw merk frisdrank te lanceren. Na een paar weken waren de leerlingen er over uit: Groep 8 kwam met Drigle, een energy drink voor middelbare scholieren, groep 7 had de prikkelende frisdrank Star in 2 varianten gemaakt voor alle leeftijden en groep 6 kwam met een kauwgomballendrank in 9 smaken met onderin in het pak een echte kauwgombal. Super goed gedaan en wat een leuke creatieve ideeën!

 

Leave a comment