Marktintroductie doorslaand succes

Genieten van een goede marktintroductie

Het gebeurt niet vaak dat ik een markintroductie tegenkom op Facebook die me weet te triggeren. Tot ik een berichtje tegenkwam over de Hamzac Layout, een nieuwe zitzak die je in een paar minuten vult met lucht.

De Lamzac Hangout is een nieuw product van Nederlandse bodem. Het is een zak van handtasformaat die eenvoudig meegenomen kan worden en overal binnen een luttel aantal seconden tot een zitzak worden omgetoverd. Je kunt er fantastisch op liggen of zitten. Omdat het een klein pakketje is, kan je het overal mee naar toe nemen: festival, park, zwembad of strand. Maar je kunt hem ook gewoon in je eigen tuin gebruiken en je buren de ogen uitsteken. Het is niet alleen super comfortabel, maar ziet er ook nog eens fancy uit. Geen twijfel over mogelijk dat je vrienden jaloers op je zullen zijn! Maar waarom zijn wij er nu zo enthousiast over?

marktintroductie

Productontwikkeling van eigen bodem

Marijn Oomen kwam op het idee na een avondje logeren: “De volgende ochtend stonden we vroeg op en lieten de luchtbedden leeglopen. Ik ging erop zitten en de lucht kwam er heel snel uit, terwijl we de avond tevoren allemaal zo aan het zwoegen waren om de luchtbedden op te pompen. Toen kreeg ik de gedachte dat je die lucht ook kunt gebruiken om iets anders weer mee op te blazen, en het kost je helemaal geen energie ook.” Hij houdt eerst het idee nog voor zichzelf om verder te ontwikkelen. In 2010 doet hij mee aan het programma ‘Het beste idee van Nederland’ en bereikt zelfs de finale. In 2012 is zijn product rijp om in de markt te zetten.

Effectieve marketing aanpak

Maandenlang werkt Marijn aan een naam voor zijn product én zijn bedrijf. De naam moet prikkelen, makkelijk te onthouden zijn, de halve lading dekken en niet te beschrijvend zijn, plus de domeinnaam moet vrij zijn. Het wordt Lamzac een naam die hij op zijn website in het Engels uitlegt als “a lazy person or lazy inactive bag”. Deze knipoog is subtiel en daarom juist zo leuk.

Zijn promotie is slim: je neemt op een zonnige dag een paar Lamzacs mee naar het Museumplein in Amsterdam en demonstreert ze aan de vele mensen die daar rondhangen. Zijn product is uiteraard het beste promotiemiddel. Of het nu in Amsterdam is of op Lowlands.

De belangstelling is groot, zowel in Nederland als ver daarbuiten. Ook hebben zich al partijen aagemeld die de zitzak willen produceren. Vooralsnog wordt het product online verkocht via www.lamzac.com en internationaal verstuurd, maar ook via de Bever winkels. De prijs is €64,95 en kan de Lamzac kan nu voor de zomer besteld worden. Geleverd wordt hij pas vanaf april 2016. Ik voorspel dat deze unieke Nederlandse uitvinding een hoge vlucht gaat nemen.

Leave a comment